“Want je hebt niet meer alleen die ene pet op van jouw expertise, maar zeker als starter moet je je bezighouden met álle aspecten van het bedrijf. En dat kan ervoor zorgen dat je veel meer tijd kwijt bezig bent aan zoiets als je administratie, terwijl je denkt dat je vooral bezig mag zijn met je vak.” Vandaag vertelt Mounya alles over haar ondernemersreis.

Wie is zij?

Mounya is professioneel voice-over en stemactrice. Hoewel ze pas een ruim jaar bezig is, heeft Mounya al ruim 800 scripts ingesproken als voice-over. Ik ken Mounya vanuit haar begintijd als voice-over en ik heb het afgelopen jaar op een afstandje gezien hoe ze groeide en zich in razend tempo ontwikkelde. Voor mij dus echt het ideale moment om Mounya eens het hemd van het lijf te vragen over haar ondernemersreis.

“In een opwelling schreef ik mij in voor een basiscursus tot voice-over”

In 2020 was Mounya op zoek naar een leuke cursus om te volgen. “Ik zag steeds een advertentie voorbij komen voor een basiscursus stemacteren. Ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat dit een ding was, maar het leek mij meteen ontzettend leuk.” Toen Mounya een paar maanden later voor het eerst de studio instapte, bleek het de perfecte match voor haar. “Ik vond het meteen enorm leuk om te doen en ik bleek er ook nog talent voor te hebben. Er werd mij een exclusieve vervolgcursus aangeboden en ik besloot de sprong in het diepe te wagen. Ik schreef me in voor de cursus en ik reed in een keer door naar de Kamer van Koophandel om mij daar ook in te schrijven.”

“Ik wilde altijd al een eigen onderneming starten, maar nu wist ik ook eindelijk wat ik wilde doen als onderneming.”

Alle puzzelstukjes vielen voor Mounya op zijn plek. “Als voice-over kan ik mijn creativiteit combineren met mijn inlevingsvermogen, en als ondernemer kom ik tegemoet aan mijn behoefte aan vrijheid, afwisseling en groei.”

Wat ik persoonlijk bewonder aan Mounya, is dat zij geen probleem heeft met starten onder aan de ladder. Zo kreeg ze haar eerste opdrachten via freelance platformen als Fiverr.com. Hier heeft Mounya ervaring opgedaan met heel uiteenlopende voice-over opdrachten van het inspreken van Youtube filmpjes voor kinderen tot aan voicemails voor bedrijven.

Waarom ik dit bewonder? Het laat zien dat actie meer resultaat oplevert dan wachten. Mounya had kunnen starten met haar diensten alleen aan te bieden via haar website en netwerk. Om vervolgens weken te wachten op haar eerste klant. Nu heeft ze heel veel vlieguren gemaakt via dit soort platformen. Ze heeft kunnen oefenen. Kunnen bijschalen. En kunnen ontdekken wat ze echt leuk vindt binnen het werk als voice-over. Daarom weet ze nu beter wie haar ideale opdrachtgever is en welke opdrachten haar blij maken. Dat leer je alleen door het te doen. En dat vind ik tof en inspirerend. Soms zijn je eerste opdrachten niet helemaal wauw, maar iedere ervaring brengt je dichter bij je doel.

Vervolgens ging Mounya aan de slag met het zelf zoeken naar klanten. Ze zocht naar relevante bedrijven en benaderde deze met haar voice-over aanbod. Wederom een dappere stap, omdat voor veel mensen koude acquisitie niet op het verlanglijstje staat. Toch, werpt het zijn vruchten af, want Mounya heeft maar liefst 800 scripts ingesproken in haar eerste jaar als voice-over.

Pure adrenaline werkte voor Mounya

De honderden scripts sprak Mounya in naast haar baan in loondienst en haar gezinsleven. “Ik doe mijn werk als voice-over naast mijn baan in loondienst en was daarom bijna elke avond tot laat aan het werk. Ruim 7 dagen per week. In eerste instantie ging dat prima op pure adrenaline en inspiratie, maar tegen het eind van het jaar begon het mij op te breken.” Haar doel voor de toekomst is dan ook om fulltime te gaan ondernemen. “Ik wil uiteindelijk graag fulltime gaan ondernemen en een bekende en gewaardeerde voice over worden. Het lijkt me erg leuk om ook audioboeken in te gaan spreken, en om de stem te worden van een bekend merk. Uiteindelijk wil ik vooral met plezier kunnen blijven werken aan mooie projecten en aan Moonvoice, met genoeg ruimte voor mijzelf en mijn gezin.”

Een lerende houding

Het is altijd interessant om te weten welke ondernemerstip iemand zou willen meegeven. Dit heb ik dan ook aan Mounya gevraagd. Als we haar tip in een zin moeten samenvatten dan is het: Stel je leerbaar op. “Je hoeft nog niet alle antwoorden te hebben en precies te weten hoe alles werkt om te starten. Al doende leer je een heleboel. Stel 1000 vragen, kijk af bij succesvolle ondernemers in jouw niche, en maak het eigen. Stel jezelf 2 of 3 meetbare doelen en werk daar stap voor stap naartoe, en ga dan voor naar het volgende doel. Zo bereik je uiteindelijk een heleboel.”

Hier kan ik mij natuurlijk alleen maar bij aansluiten. Het stellen van meetbare doelen is voor mij een van de succesfactoren van een succesvolle onderneemster.

Geïnspireerd in de actie-stand door Mounya

Ik hoop dat jij na het lezen van dit interview de energie voelt om ook actie te nemen en je eigen droombedrijf te creëren. Voor mij is Mounya het voorbeeld van een powervrouw en ik denk dat we nog veel van haar gaan zien in de toekomst. Of ik bedoel natuurlijk horen! 🙂

Wil je meer weten of Mounya en haar bedrijf Moonvoice? Kijk dan op haar website of in de Facebookgroep, want daar is zij ook nog steeds erg actief!

Mounya bedankt voor dit prettige interview!