We leven tegenwoordig in een informatiemaatschappij. Iedere dag kun je uren besteden aan het consumeren van informatie. Google overstroomt van de informatie, boeken zitten er vol mee, informatie is overal. Voordat je het weet zit je in een ware food for thought coma.

Startende ondernemers zijn een goede doelgroep

Helemaal als startende ondernemen kun je er soms mee overspoeld raken. Heel veel taken en vaardigheden zijn nieuw en moet je jezelf aanleren. Als je er naar op zoek gaat, staan mede-ondernemer je met open armen op te wachten.

“Volg deze challenge en kom erachter hoe je van je volgers betalende klanten maakt”

“Kijk deze webinar en ontdek hoe je nooit meer zonder content zit”

“Volg deze gratis cursus en verdien in je eerste maand 10K”

En zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan. Voor ieder probleem is er vaak gratis content beschikbaar. En alles is even interessant. Voordat je het weet zit je fulltime te challengen of video’s te kijken. Waarbij je dus extreem veel informatie tot je neemt over hele wisselende onderwerpen.

food for thought coma

Dan kan je hoofd soms té vol zitten en krijg je het even niet meer verwerkt. Moet je nu eerst starten met je mailfunnel? Of toch eerst dat gratis e-book schrijven? Of juist helemaal gaan voor Instagram en Reels? Kortom, de food for thought coma is real.

Afstand nemen is key

Als je op dit punt bent belandt, is het belangrijk om even afstand te nemen van je situatie. Waar staat je bedrijf nu? Waar loop je tegenaan? En wat vind je zelf leuk om op te pakken? Je kunt niet alles tegelijk oppakken en je moet daar keuzes in maken. Die keuzes kun jij alleen zelf maken.

Sluit je dus even af van al het informatiegeweld. Loop het bos in en geniet even van de rust om je heen. Wandelen in de natuur is de ideale manier om je hoofd te legen en je prioriteiten te bepalen. Na een fikse wandeling weet je vaak precies waar je aan moet werken en kun je weer met goede moed aan de slag!

Voorkom die food for thought coma en kies je focus!

Vergeet niet dat er als startende ondernemer heel veel op je afkomt. Het is daarom goed om stap voor stap te werken en niet alles tegelijk op te pakken. Wat heb je écht nodig om te starten of om je werk uit te voeren? En wat zou leuk zijn om te hebben? Kies focus en stel prioriteiten. Iedere dag 1% is over 100 dagen ook 100%. Vergeet dat niet!

Wil je meer tips over ondernemen? En als eerste op de hoogte blijven van de blogs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!