Het grote moment is eindelijk daar! Na al die tijd keihard werken, ga je eindelijk lanceren. Al die maanden heb je toegewerkt naar dit moment. Je eerste product, dienst of je website gaat eindelijk live.

Met veel confetti, een fanfare en een enthousiaste post, misschien zelfs een video, lanceer je.

En dan…komt het besef. Eigenlijk heb je nog helemaal niks bereikt. Je zit in je lanceringsdip.

Nu begint het werk pas

Het klinkt heel demotiverend. Helemaal na al die avonden doorwerken. Al die weekenden die je hebt opgeofferd om je bedrijf zo snel mogelijk te lanceren. Je hebt zo hard gewerkt en nu moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Je eerste hobbel is genomen en de volgende staat alweer klaar. Het krijgen van klanten.

Maar het is oké!

Het is oké om even te balen. Het is oké om even al je emoties eruit te gooien. Je hebt al zoveel bereikt! Vergeet dat niet. Je hebt misschien nog niet de klanten die je wilde, maar je hebt wel aan jezelf bewezen dat jij het kan. Dat jij een bedrijf kunt opzetten. Je lancering was de kers op je taart. Dus pak nu even dat momentje van rust. Trek de champagne open en vier het. Ben even ongegeneerd trots op jezelf.

trots op jezelf zijn

Jouw gevoel versus je omgeving

Moet je dat feestje in je eentje vieren? Omdat je omgeving niet snapt dat je net een enorme prestatie hebt geleverd? Dat is ook oké! Zij hebben niet naast je gezeten toen je dacht dat er nooit een website zou komen. Of toen je aanbod mijlenver weg leek. Zij hebben niet iedere keer hun schouders eronder moeten zetten om weer door te pakken. Om toch maar door te blijven gaan. Dus zij voelen, helaas, het gewicht niet wat aan jouw allereerste lancering hangt.

Daarom is het extra belangrijk om trots te zijn. Op jezelf! Want jij weet welke weg jij hebt afgelegd om hier te komen. Welke obstakels jij mentaal of fysiek overwonnen hebt. En hoe je gegroeid bent als persoon en als ondernemer. Ben daarom niet boos of teleurgesteld, maar vraag of ze toch mee willen vieren, omdat het voor jou een belangrijk moment is. En niemand slaat ooit taart en champagne af toch?

Door naar je volgende feestje!

Je voelt vanzelf of je er klaar voor bent om de volgende stap aan te gaan. Als het zover is, ga je met hernieuwde energie je ondernemingsavontuur aan. Op naar je volgende feestmoment en nog meer taart.

Vergeet je niet al je mijlpalen te vieren? Ook als je stiekem te druk bent met doorrennen om goed stil te staan bij je successen? Iedere stap is een prestatie en een feestje waard!

Laat die lanceringsdip je er vooral niet onder krijgen!

Wil je meer tips over ondernemen? En als eerste op de hoogte blijven van de blogs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!