In 2021 wilde ik dit platform echt op de kaart zetten. Als DE plek waar je als startende vrouwelijke ondernemer naartoe gaat om je in te lezen over thema’s als ondernemen, marketing, maar ook mindset.

Dat gaat de goede kant op! Daarom heb ik aan het eind van deze blog een hele leuke aankondiging voor jou! Lees je snel verder?

Jaaroverzicht 2021 in cijfers

Populairste dag

De populairste dag op dit blog was 4 oktober 2021. Toen maakte we een enorme piek door en bezochten maar liefst 1562 mensen op een dag de blog. Een persoonlijk record 🙂

Die dag kwam het blog “Inschrijven bij de KVK” online. Met een volledig stappenplan en een uitgebreide uitleg wat je kan verwachten.

Aantal bezoekers

In totaal hebben 25.999 mensen dit platform bezocht in 2021. De meeste van jullie kwamen via Facebook, gevolgd door Google en LinkedIn.

Populairste blogs

In 2021 waren jullie massaal bezig met het verbeteren van je SEO en de resultaten in Google. Daarom stond met stip bovenaan het blog: Domeinautoriteit verbeteren met gratis backlinks.

Op 2 stond het blog: Op deze zaken hoef je je als starter NIET te richten. Te vaak zie ik dat starters alle kanten op schieten en van links naar rechts gaan en 100 verschillende taken oppakken. Daarom deelde ik in dit blog zaken waar je als starter niet mee bezig hoeft te zijn. Om jou zo wat richting te geven in je ondernemersleven. Je hebt maar beperkt tijd toch, dan wil je je tijd liever nuttig besteden.

Op 3 stond het blog wat ik uit pure emotie schreef: Zullen we met deze marketingtechnieken stoppen? Op social media zie ik regelmatig passieve marketingtechnieken voorbij komen. Vrouwelijke ondernemers die als marktkooplui hun aanbod aanbieden, maar niet de verbinding weten te maken met hun klanten. Je concurrentie is op dit moment moordend, zorg er dan voor dat je uniek bent in jouw marketing. Zo val jij sneller op tussen al je concurrentie.

Op 4 staat een blog die totaal in het teken staat van de obstakels die jij tegenkomt als startende ondernemer. Als starter zijn er verschillende blokkades waar jij overheen moet komen. Jezelf, je omgeving, maar ook praktische zaken als geen budget. Daarom staat deze blog vol handige tips om deze obstakels te omzeilen.

En de nummer 5 stipt een thema aan waar wij allemaal mee te maken hebben. Dat is natuurlijk het werven van klanten. In deze blog deel ik 5 gemakkelijke manieren om aan meer klanten te komen. Soms heb je zelf een blinde vlek voor een oplossing die heel gemakkelijk is. Doe dus je voordeel met deze blog!

Lekker gevarieerd

Zoals je ziet is het een heel gevarieerd overzicht geworden. Van praktische tips tot meer mentale problemen en oplossingen. Van marketing tot aan SEO. Alles is aan bod gekomen.

Mijn persoonlijke favoriet?

Er is voor mij een blog die er met kop en schouders bovenuit steekt en dat is het blog over mijn mislukte bedrijfsideeen. Niet omdat ik het thema zo leuk vind, maar wel omdat het een van mijn meest persoonlijke blogs is. En het laat zien dat de weg naar een succesvol bedrijf soms lang is. Ik hoop met dit blog jou te laten zien dat jij niet de enige bent die het soms zwaar heeft. Iedereen heeft het zwaar, alleen zie je dat niet altijd.

Oeh, heel leuk nieuws!

En nu wil ik graag afsluiten met een primeur! We gaan namelijk het nieuwe jaar beginnen met nieuwjaar-groei-challenge! Volgende week krijg je 5 dagen lang een super waardevol blog om jouw ondernemersjaar knallend te beginnen! Iedere blog zit bomvol handige tips om jezelf te ontwikkelen als ondernemer. Zodat jij in 2022 eindelijk kan stoppen in loondienst!

Houd dus vanaf 10 januari deze website in de gaten!

Wil je meer tips over ondernemen? En als eerste op de hoogte blijven van de blogs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Foto door Ian Schneider via Unsplash